loading

 

Dyrt at sjuske med slangen

Projektil 250x250
Alt det sorte på "projektilet" er snavs og partikler fra den splinternye hydraulikslange, det har været skudt igennem.

- Jeg forstår det simpelthen ikke. Der skal i virkeligheden så lidt til for at kvaliteten er i orden, og det har så store konsekvenser at sjuske med det. Alligevel oplever vi hele tiden, at virksomhederne ikke tænker i kvalitet og rengøring, men alene i pris, når de køber hydraulikslanger. I sidste ende bliver det dyrere for slutkunden, som ofte må skifte slanger på sin maskine.

Arne Iversen er lidt frustreret. Som administrerende direktør i hydraulik- og transmissionsvirksomheden Dani-tech oplever han, at spareiveren i de danske virksomheder jævnligt medfører, at der gås så meget på kompromis med kvaliteten af hydraulikslangerne, at man i sidste ende står med en dyrere regning - og måske endda med ødelagt materiel.

Derfor har Dani-tech nu lanceret en kampagne, som skal oplyse alle virksomhedens kunder om, hvad kvaliteten - og især rengøringen - betyder for deres materiel i det lange løb.


Din kunde og dit omdømme betaler
- Altså, som du kan se, kan vi sælge dig det hele, siger Arne Iversen og peger løst ud over Dani-techs lager, der er fyldt fra gulv til loft med rulle efter rulle af hydraulikslanger i alle størrelser, varianter og kvaliteter.

- Spørgsmålet er, hvad du skal bruge det til - og hvor. Vælger du for eksempel den billige version her, så er den fin, hvis din maskine kører inden for og ikke bliver udsat for store mængder støv eller sollys. Men monterer du den på en udendørs maskine, kan du regne med, at du skal skifte den igen meget snart - og at det ville have været en del billigere for dig at vælge en slange, der var lavet til udendørs brug fra starten.

Det er der mange virksomheder, der gør for tiden - vælger den billige løsning, som i virkeligheden er den dyre løsning.

- Det er jo forståeligt, at man gerne vil spare, men det er bare ikke det rigtige sted at gøre det. Slangerne er yderst vigtige for maskinens drift og påvirkes af mangt og meget - så pas på med kortsigtede løsninger. Det kan godt være, det sparer penge nu og her, men brugeren af maskinen betaler for det, og i sidste ende giver det jo et dårligt omdømme at levere dårlig kvalitet.

 
Farvel maskine
Men det værste er faktisk ikke at vælge slanger af ringe kvalitet - det værste er at sjuske med rengøringen af de færdigmonterede hydraulikslanger. Det kan nemlig koste hele maskineriet livet.

- Når du skærer og monterer hydraulikslanger, kommer der automatisk gummi og metalpartikler ind i dem. Partikler i hydraulikolien ødelægger maskineriet - og jo mere mikroskopisk det er, desto værre er det. Det kan slide pumpe, motor, ventiler og cylinder op på rekordtid, og så må man jo spørge sig selv, om de få kroner, man sparede på rengøringen, opvejer at man skal ud og investere i helt nyt udstyr flere år før tid, pointerer Arne Iversen.

Har man allerede fået ødelagt sit hydrauliksystem, leverer Dani-tech meget gerne et nyt, men det er ifølge Arne Iversen ikke pointen. Pointen er at der skal tænkes i rengøring, for det giver lang levetid på komponenter og system.

- Vi leverer det hele, så vi tjener jo penge på det, uanset hvad folk vælger. Vi så bare gerne, at man måske var mere kritiske på kvaliteten, måske valgte en slange der kostede 25-40 % mere, men fik en levetid der var 3-5 gange længere.   Der skal i virkeligheden så lidt til, for at det bliver en meget bedre forretning for virksomhederne. Og omdømmet omkring en høj kvalitet har alle vist brug for i disse tider, hvor asiatiske produkter oversvømmer markedet, mener Arne Iversen.

Læs mere om hvordan du vælger de rigtige hydraulikslanger under "Værd at vide om hydraulikslanger"


  • Log ind for brug af indkøbsfunktionen!


  •    
     
  • Husk mit log ind


  • Log ind og få adgang til nedenstående funktion.


  • Hvad betyder symbolerne?